Bliv pilot

Hvem kan så blive pilot?
Faktisk alle, så længe du har et normalt helbred så burde der ikke være noget der taler imod at du kan blive pilot.
Vejen til certifikatet er lidt lige som når man tager køre kort.
Du skal gennemgå en lægeundersøgelse af en speciel flyve-læge, for at sikre at du har et normalt helbred. Bruger du briller er det ikke noget problem.
Derefter skal du gennemgå teori undervisning og praktisk undervisning som begge afsluttes med en prøve.


Men er det så ikke dyrt?
Egentlig ikke.
Al aktivitet i klubben foregår på frivilligt basis, det betyder at man er nød til at hjælpe hinanden med at komme i luften og den daglige drift.
Samtidig betyder det også at prisen kan holdes langt under hvad det f.eks. ville koste at flyve motorfly. Kig gerne forbi priser for at se hvad det koster.

Hvordan foregår det så?
Vi flyver næsten hver weekend fra slut marts til slut oktober.En typisk flyve dag starter med en briefing kl. 10.00 hvor der informeres om dagens vejr, arbejdsopgaver og fly fordeles imellem piloterne.
Efter briefingen klargør man flyene, de skal efterses og kontrolleres så man er sikker på at alt virker som det skal. Spillet skal køres ud og alt det øvrige materiel gøres klar.


Så går det løs.
Flyene bliver trukket til startstedet af flyhenteren, de første starter går og resten af dagen går med flyvning. På gode dage er der mange fly i luften og der flyves både med elever på tosæddet, solo piloter og piloter der har certifikat. Efter endt flyvedag skal det hele så pakkes sammen igen, og oftest hygges der lidt i klubben med lidt røver-historier fra dagen, inden alle drager hjem igen.

Hvordan kommer jeg igang?
Har du lyst til at komme igang med at svæveflyve eller kunne du tænke dig at høre mere og se hvordan vi dyrker vores sport, ja så kig endelig forbi klubben i en weekend, eller tag kontakt til os du kan se hvordan under "kontakt".
Vi glæder os til at se dig...